Bericht voorzitter:

Supertrots ben ik op ons team! Mijn medebestuurders, coördinatoren en ondersteuners van Stichting Fietsmaatjes Eijsden-Margraten. Er is vanaf september afgelopen jaar keihard gewerkt aan de oprichting en inrichting van onze stichting en het inzamelen van geld om duofietsen te kunnen aanschaffen.

En zie, binnen amper een half jaar later is onze eerste duofiets geleverd en is de tweede al besteld. Een geweldige prestatie, waarop we samen trots kunnen zijn. We gaan nu gauw aan de slag met de inmiddels ruim 20 vrijwilligers die zich hebben aangemeld om met onze gasten te gaan fietsen. De vrijwilligers worden klaargestoomd om op een verantwoorde wijze gebruik te maken van de duofiets en om te gaan met de gasten.

Nu de eerste fiets er is en de tweede in aantocht is, hoop ik natuurlijk dat meer mensen zich als vrijwilliger gaan aanmelden en dat ook meer mensen het aantrekkelijk gaan vinden om samen met hun fietsmaatje te gaan fietsen. Meld je dus aan als vrijwilliger of als gast. We gaan er samen een fantastische tijd van maken, met als 3 belangrijkste pijlers: beweging, sociale betrokkenheid en genieten van de natuur in onze prachtige omgeving.

Ik dank iedereen die onze stichting een warm hart toedraagt en hoop dat wij jullie mogen begroeten bij de officiële opening, die, als het weer mag, zeker nog zal worden gehouden. Daarover volgt later meer informatie.

Maar in deze coronatijd wachten wij niet tot de officiële opening. Nee, we gaan fietsen op een verantwoorde manier en coronaproof, dankzij het speciale coronascherm op de duofiets tussen vrijwilliger en gast. Ons doel meteen uitvoeren, zodat wij zoveel mogelijk mede-inwoners van onze mooie gemeente Eijsden-Margraten die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen onvergetelijk mooie momenten kunnen bezorgen. En zeker in deze tijd is dat zo belangrijk. Maar ook na corona met en van elkaar genieten. Dat is wat we gaan doen samen.

Hans Colen,

Voorzitter Fietsmaatjes Eijsden-Margraten

Hans Colen, voorzitter Fietsmaatjes Eijsden-Margraten
Onze eerste Fun2Go duofiets, ons eerste ritje naar de stalling in Margraten en onze eerste bubbeltjes.